top of page

Over Mirio

Ik ben Jessica Veen, geboren en getogen in het Twentse Hengelo. In 2008 heb ik Mirio - wijs in educatie- opgericht van uit de gedachte dat er overal iets te leren valt. Dus educatie in de breedste zin van het woord. Vanuit mijn eigen passie voor theater en gebruikmakend van mijn onderwijs-achtergrond, begon ik voor Schouwburg Hengelo aan mijn allereerste klus: het ontwikkelen en uitvoeren van workshops die pasten bij de jeugdtheatervoorstellingen.

 

Hierna volgde een klus bij de Muziekbank Overijssel waar educatie nog in de kinderschoenen stond. Vanuit niets creëerde ik een interessant educatief aanbod op het gebied van muziek in combinatie met jeugdliteratuur. Veel Enschedese scholieren wisten de weg naar de Muziekbank te vinden. 

Gaandeweg kwam ik in contact met de professionaliseringsregeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK), de Enschedese variant daarvan heet Culturage. Als educatief medewerker heb ik verschillende scholen begeleid bij het ontwikkelen van een doorgaande leerlijn, dit in samenwerking met Openbare Bibliotheek Enschede. Ook achter de schermen werkte ik voor Culturage als procesmanager; samen met de projectleider op stap naar scholen, gesprekken voeren én verslagleggen en allerlei organisatorisch/communicatie werk.

Ook ben ik gevraagd om als implementator te werken bij 5 Enschedese scholen. Binnen Cultuureducatie DNA implementeren

10 scholen bestaande leerlijnen op het gebied van cultuureducatie. Deze leerlijnen zijn ontwikkeld binnen Culturage of elders in Nederland. We zijn trots op het feit dat we Enschedese culturele instellingen hebben kunnen koppelen aan bv. Filmmuseum Eye, Kröller-Müller, Introdans, Stadkamer Zwolle en Rijksmuseum Amsterdam.

bottom of page